Abn Amr0 - Circl

 

Video content voor 'het verhaal van een circulair paviljoen aan de zuidas'.
Twee korte documentaires en 4 videoheaders voor de making off website van CIRCL van Abn Amro.

 
 
 

Circl is een nieuw paviljoen aan de Zuidas. Een plek die ABN AMRO heeft gecreëerd om de opgedane kennis over circulariteit te delen en klanten daar goed over te kunnen adviseren. En verbinding te maken. Met klanten, collega’s, belangstellenden, buurtbewoners, voorbijgangers. Een gebouw dat volgens duurzame en circulaire principes is gebouwd. Circl is energiezuinig en demontabel ontworpen, om zo min mogelijk impact op de planeet te hebben. Veel onderdelen van Circl hebben al een leven achter de rug. Andere grondstoffen - van het hout van de constructie tot het aluminium van de gevelpanelen - kunnen in de toekomst worden hergebruikt. Circl is bovendien een living lab, waar iedereen met goede ideeën over duurzaamheid en circulariteit de ruimte kan krijgen.

 
 

Elk gebouw een paspoort

Wat als je exact weet waarmee een gebouw is gemaakt? 

Hans Hammink, is de hoofdarchitect van het paviljoen die namens de Architekten Cie het ontwerp voor zijn rekening neemt. In deze korte film verteld hij over het streven naar een compleet circulair ontwerp en een digitaal paspoort van het gebouw dat het hergebruik in de toekomst moet garanderen. 

 

Circulair koken

Hoe pak je dat aan?

Vermaat is al op veel manieren bezig met duurzaamheid, maar, zo geeft het bedrijf eerlijk toe, circulariteit is ook voor hen een relatief nieuw terrein. Maar juist van de keuzes die daarbij komen kijken wil Vermaat leren en de lessen delen. Hoe gaan ze bestellingen opnemen in het restaurant? Met hele zuinige handhelds, die je maar één keer per dag hoeft op te laden? En bonnenprinters, zijn die nodig? Of hebben gasten tegenwoordig genoeg aan een bon in hun e-mail? En kan de aanvoer van ingrediënten en andere middelen niet gewoon door één vrachtwagen gebeuren?

 
 

Loop videoheaders

Op de making off website zijn meerder video headers geintergreerd.

 
 
 
 

Omvang en credits project

Productie, camerawerk en montage van:

  • 2 korte documentaire films

  • 5 videoheaders

In opdracht van Yume, voor ABN AMRO.

Interviews door Hans Pieter Van Stein Callenfels

 

Opdrachtgevers

Screen Shot 2018-08-21 at 12.11.32.png
 
ABN_AMRO.svg.png